Vul tip: Zo vul je een Maluba plantenbak

Gefeliciteerd met de aankoop van uw Maluba aluminium plantenbak! In dit artikel leggen wij u uit hoe uw planten zo goed mogelijk blijven staan.

Naast de inhoud van de plantenbak is de locatie waar u de plantenbak neerzet belangrijk. Zo moet u er op letten dat het niet te zonnig en niet te donker is.

 

Wat heeft u nodig om uw plantenbak te vullen?

  • Hydrokorrels
  • Kwekerspotgrond
  • Een overlooppijpje (optioneel, geen vereiste)

 

Vul de plantenbak in onderstaande volgorde:

Stap 1: Plaats hydrokorrels

Stap 2: Plaats kwekerspotgrond over de hydrokorrels

Stap 3: Plaats uw planten

 

Standaard afvoergaten

Maluba's plantenbakken zijn standaard uitgevoerd met afvoergaten in de bodem voor regenwater. Als de plantenbak geen afvoergaten heeft kan er te veel water in de plantenbak komen. Hierdoor kan hij overstromen waardoor planten kunnen verdrinken of kan de inhoud van de bak gaan schimmelen.

 

Hydrokorrels

Het is belangrijk dat de wortels in de plantenbak niet gaan rotten, om deze reden is de afwatering belangrijk. Om dit te bevorderen adviseren wij hydrokorrels. Dit zij kleine bolletjes die vocht vasthouden en hierdoor de afwatering verbeteren. Wij adviseren om de korrels goed af te spoelen met lauw water voordat u deze in de plantenbak plaatst. Het stof op de korrels kunnen ervoor zorgen dat de afwatering niet optimaal is en je planten alsnog onder water komen te staan. 

 

Wanneer er alleen potgrond in de plantenbak zit bestaat de kans dat het ater niet weg goed weg kan stromen en er wortelrot ontstaat. 

Kwekerspotgrond

Het is goed om kwekerspotgrond te gebruiken. Kwekerspotgrond is van de hoogste kwaliteit en rijk aan natuurlijke vitames en mineralen. Daarnaast bevat deze potgrond genoeg voedingstoffen voor ongeveer 150 dagen. Deze grond zorgt voor gezonde en sterke planten. Na de 150 dagen adviseren wij om voeding aan het water toe te voegen. Wanneer de plant in de plantenbak is geplaatst duwt u de grond zachtjes aan. Zorg ervoor dat de grond niet tot aan de rand van de plantenbak komt. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.